Comme des chefs 2025 - διαδικτυακό σεμινάριο - 17 Μαρτίου στις 4μμ

 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό Comme des chefs 2025.

 

 Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 στις 4μμ. Ο καλεσμένος σεφ θα είναι ο Γάλλος σεφ ζαχαροπλαστικής Gilles Marchal, ο οποίος θα παρουσιάσει την καριέρα του και την εξέλιξη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής (στα γαλλικά, με μετάφραση στα ελληνικά). Σύνδεσμος Webinaire zoom : https://zoom.us/j/91251525874

  

Ο Gilles Marchal είναι ένας Γάλλος σεφ ζαχαροπλαστικής από τη Λωρραίνη. Ξεκίνησε τη μαθητεία κοντά στον Maître Claude Bourguignon και απέκτησε τα διπλώματα ζαχαροπλάστη, σοκολατοποιού και παγωτοποιού, καθώς και το δίπλωμα Compagnon du devoir, πριν από την ηλικία των 18 ετών. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Pit Oberweis στο Λουξεμβούργο, πριν αναλάβει θέσεις ως επικεφαλής ζαχαροπλάστης στο Crillon, το Plaza Athénée και το Bristol. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής διεθνής δημιουργικού στο La Maison du Chocolat. Το 2014 άνοιξε το ζαχαροπλαστείο του στη Μονμάρτη, όπου προσφέρει δημιουργίες που επανεξετάζουν τα κλασικά κομμάτια της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

https://www.gillesmarchal.com/

 Μπορείτε να προετοιμάσετε ερωτήσεις με τους φοιτητές σας και να τις θέσετε στη συνομιλία του διαδικτυακού σεμιναρίου. 

 Το βίντεο του διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου (ο Γάλλος σεφ Laurent Gambra και οι μαθητές του Lycée des Métiers Aristide Briand στο Orange) είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://youtu.be/G5f55TmFGNc

 Με εκτίμηση,

------------------------------------------------------------------------------------

 Chers professeurs,

 Nous vous remercions pour votre participation au concours « Comme des chefs 2025 ».

 Le prochain webinaire aura lieu le lundi 17 mars 2025 à 16h. Le chef invité sera le pâtissier français Gilles Marchal, qui présentera son parcours et l’évolution de la pâtisserie française (en français, avec traduction en grec). Lien de connexion : https://zoom.us/j/91251525874

 Gilles Marchal est un pâtissier français originaire de Lorraine. Il débute son apprentissage chez Maître Claude Bourguignon et obtient ses diplômes de pâtissier-confiseur-chocolatier-glacier ainsi que celui de compagnon du devoir avant ses 18 ans. Il travaille ensuite chez Pit Oberweis au Luxembourg, puis occupe des postes de chef pâtissier au Crillon, au Plaza Athénée et au Bristol. Il devient ensuite directeur de la création internationale à La Maison du Chocolat. En 2014, il ouvre sa pâtisserie à Montmartre, où il propose des créations revisitant les classiques de la pâtisserie française.

https://www.gillesmarchal.com/

 Ν’hésitez pas à préparer des questions avec vos élèves et à les poser dans le chat du webinaire.  

 La vidéo du webinaire du 5 mars (le chef français Laurent Gambra et des élèves du lycée des métiers Aristide Briand à Orange) est disponible via le lien suivant : https://youtu.be/G5f55TmFGNc

 Bien cordialement,



Marion Raimbault

Attachée de coopération éducative

Aκόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας

 Ambassade de France en Grèce

Institut français de Grèce